Kategorier
Mad Mennesket

Madlavning: 3 simple tricks til nybegynderen

Madlavning behøver ikke at være avanceret for at smage godt – og med et par relativt simple tricks kan du få al mad til at smage himmelsk. Herunder følger en række gode råd til dig, der er nybegynder indenfor madlavning.

Der er god grund til at øve dig på at lave mad, når du flytter hjemmefra – det er både billigere og bedre at få hjemmelavet mad, og så kan du komme langt med relativt få ingredienser, hvis blot du kender til grundkøkkenet.

Herunder følger en række gode råd til dig, der vil lære at lave god mad, uden det behøver at være hverken avanceret eller besværligt. Du kan komme langt med nedenstående tricks, og så vil det smage bedre, end hvis du bestiller udefra.

#1: Vær ikke bange for at bruge krydderier

En af de helt store fordele ved krydderier er, at du kan få mad til at smage af meget, selv hvis der kun er få ingredienser i. Faktisk er det mest simple mad faktisk ofte dét, der er bedst – særligt, hvis du bruger masser af krydderier.

I Danmark holder vi os ofte til salt og peber, men der er god grund til at ofre lidt flere penge på nogle ordentlige krydderier, som smager af lidt mere. Bevares, du skal stadig bruge salt og peber, men du kan komme langt med lidt flere. Du kan få krydderier hos Spicebyspice.dk.

#2: Kødet skal brunes rigtigt

Når du skal brune en god bøf, et stykke kød eller noget andet, så skal du sørge for at duppe det med et stykke køkkenrulle, hvorefter du salter det. Samtidig skal du sørge for, at panden ikke er overfyldt. Når kødet er blevet godt brunet, skal du vende det.

Det er generelt vigtigt, at du venter med at putte kødet på panden, indtil den er helt varm – og den skal altså være meget varm. Når du bruner kødet ved høj temperatur, forsegler du overfladen, så kødet ikke ender med at blive tørt.

#3: Giv dig god tid til at forberede maden

Nøglen til et godt måltid ligger i forberedelsen. Ordentlig forberedelse mindsker samtidig stress i køkkenet, hvilket er den primære årsag til, at maden ikke ender med at blive god – simpelthen fordi du har for mange bolde i luften på samme tid.

Når du forbereder dig godt, så vil du opleve, at du får et langt bedre resultat, fordi du kan koncentrere dig om selve madlavningen. Det indebærer eksempelvis, at du skærer grøntsager ud i god tid, så du ikke skal koncentrere dig om det, samtidig med at du bruner kødet og har gang i komfuret.

Følger du ovenstående råd, vil du have langt flere forudsætninger for at lykkes med madlavningen, og generelt vil du opleve, at det hele bliver meget bedre. Simpelthen fordi du forbereder dig grundigt, bruger flere krydderier og bruner kødet korrekt.