Er du i tvivl om, hvorvidt du bør kontakte en psykolog? Her får du 3 spørgsmål, du kan stille dig selv, hvis du vil have svar på, om en psykolog er den rigtige løsning.
Er du ikke lige så glad, som du ellers plejer at være, og føler du, at dine tanker hele tiden kredser om udfordringer, problemer og andre ting, der ikke ligefrem er positive, kan det være, at du bør konsultere en psykolog.
Det kan dog være svært at beslutte sig for på egen hånd, for vi mennesker har en tendens til at underkende vores egne behov. Hvorfor skal jeg til psykolog, når der er andre, der har det meget sværere end jeg selv?
Se her, hvordan du finder ud af, om du bør kontakte en psykolog med henblik på at påbegynde et forløb. Det kan være fornuftigt, hvis du ikke kan komme af med dine negative tanker.
Har du svært ved at tale om hvordan du har det?
Hvis du oplever, at dit tankemønster konstant bliver drejet over på noget negativt, kan det være svært at indvie andre i det. Nogle gange kan det være svært at tale med dine nærmeste omkring, hvordan du har det.
Har du svært ved at tale med nogen om dine følelser, kan det være en god idé at opsøge en, du ikke har en relation til. Det vil være nemmere for dig at åbne op, når du ved, at vedkommende ikke dømmer dig. Du kan læse mere om psykologhjælp ved at klikke her.
Er du ikke længere interesseret i de samme ting?
Finder du ikke længere glæde i de ting, du plejede at gå op i, kan det være et tegn på, at det ikke går så godt, som det burde. Det kan være, at du døjer med en depression, men der kan også være andre årsager.
Uanset hvad, er det en god idé at være opmærksom på, hvorfor du ikke længere går op i de ting, du plejede at finde glæde i. Hvis det er fordi, du ganske simpelt har mistet interessen, kan det være en helt naturlig forklaring.
Men hvis du derimod ikke helt forstår, hvorfor du ikke længere finder eksempelvis din hobby interessant, kan det også være, fordi du døjer med en depression. Kontakt din læge, hvis du er i tvivl – han eller hun vil kunne hjælpe dig med, om du bør kontakte en psykolog.
Du kan få en henvisning, hvis lægen vurderer, at du burde begynde i konsultation, hvorfor du altid bør starte med at kontakte egen læge, hvis du er i tvivl.
Oplever du humørsvingninger?
Er der nogle perioder, hvor du er meget glad, imens der er andre perioder, hvor du ikke føler dig tilstrækkelig eller måske ligefrem er ulykkelig? Der er ikke noget at gøre ved, at livet går op og ned, men hvis dit humør er meget svingende, kan det være en god idé at kontakte en psykolog.
Sammen med din psykolog kan du finde frem til de ting, der resulterer i, at dine følelser svinger meget. Det giver dig den redskaber, der er nødvendige, når du skal arbejde med dit følelsesliv. Du kan med andre få glæde af dine psykologtimer resten af livet, fordi de hjælper dig til at tackle hverdagen.